Goede intenties

Januari is de maand van de goede voornemens. Sportscholen weer bomvol, iedereen op dieet en ook de alcohol wordt (een tijdje) overgeslagen. Mocht je een sober challenge willen doen, doe dan mee aan de challenge. Natuurlijk kan het nooit kwaad zo’n goed voornemen en een gezonde boost.

Zelf ben ik meer van de goede intenties. En hoewel je daar niet per se 1 januari voor nodig hebt, kan het geen kwaad eens bij die intenties stil te staan. Zo is mijn intentie nu om meer tijd door te brengen met degenen die dierbaar voor mij zijn, om meer naar mijn gevoel te luisteren en om minder streng te zijn voor mezelf.

Loopbaanontwikkeling

Spannend!

Voor wat betreft mijn loopbaan is dit een spannende tijd: mijn coachopleiding afgerond en beginnend met mijn eigen coachpraktijk, naast mijn baan in loondienst. Welke keuzes ga ik daarin maken, welke stappen ga ik zetten? Ik vind het soms best lastig om die keuzes te maken die het dichtst bij mezelf staan. Want er is ook iets wat er van me wordt verwacht, verantwoordelijkheidsgevoel, de hypotheek die betaald moet worden.  

Maar waar heb ik het meeste plezier in, waar krijg ik energie van? Eigenlijk is het heel simpel wanneer ik die vragen aan mezelf stel. Ik begin er steeds beter in te worden om mijn eigen weg te vinden in wat het dichtst bij mijn hart ligt. 

Zo’n worsteling zie ik vaker bij anderen. Vanuit opvoeding, opleiding, privéomgeving, kansen die toevallig voorbijkwamen, verwachtingen van anderen, kun je (in je loopbaan) soms op een plek beland zijn waarvan je je afvraagt, is dit alles…

We zijn vergeten hoe we waren als kind, toen we de energie en het plezier hadden om volledig op te gaan in dat wat we deden. Toen we ook precies wisten wat we leuk vonden. Sta eens stil en luister goed naar dat stuk in jezelf. Wat maakt dat jouw hart sneller klopt? Wanneer was jij het gelukkigst in je leven en wat was er toen aanwezig? Was dit samenzijn met anderen, was dit vrijheid, natuur, leiderschap, creativiteit, humor, wijsheid, avontuur? Hoe zou jij herinnerd willen worden als jij er niet meer bent?

Persoonlijkeontwikkeling

Maak eens een lijstje!

Een leuke oefening vind ik altijd het vinden van jouw waarden en hier een top 10 of een top 5 van maken. Het maakt voor jezelf helder wat jij belangrijk vindt in je leven. En wie jij graag wilt zijn. En natuurlijk gaat dat verder dan je loopbaan alleen… Wil jij onderzoeken wat maakt dat jij ’s morgens je bed uitkomt?

In coaching kan ik je helpen onderzoeken wat jou nog weghoudt van dat wat je graag wil. Vaak is er een innerlijke criticus die jou wegzet wanneer het spannend wordt bijvoorbeeld. Of je bent je niet bewust van bepaald gedrag dat je inzet wanneer je aan iets herinnerd wordt dat je eerder hebt meegemaakt.

Wanneer je je bewust wordt van dit gedrag, belemmerende overtuigingen en wat jouw gevoel daarbij is, kun je gemakkelijker jouw behoeften herkennen. Dan wordt het ook vanzelfsprekender om volgens jouw waarden keuzes te gaan maken. Zo kun je stappen gaan zetten!

Graag ga ik met jou in gesprek! Stuur me een berichtje op info@nuchtereblik.nl dan kunnen we een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kan je dan meer vertellen over wat de coaching inhoudt en wat ik voor jou kan betekenen.

Hartelijke groet,

Ester